ianuarie 29, 2014

la multi ani!


Patru ani în urmă, pe 15 ianuarie, cinci dintre membrii comunității noastre ne-am adunat într-o casă mică în Chișinău inițiind astfel comunitatea WMF Moldova. În decursul acestor ani, am experimentat divesre lupte, răni, dar și întrebări dificile care și astăzi rămîn fără răspuns. Făcînd o retrospectivă astăzi, uitîndu-ne în urmă afirmăm cu tărie credincioșia Lui Dumnezeu, grija pe care o are pentru copiii vulnerabili printre care lucrăm, familiile acestora și pentru inimile fiecăruia dintre noi.

Ne-am amintit de luna martie 2010, după o vizită făcută copiilor, cînd inimile noastre în unison au răspuns chemării de a lucra printre cei mai vulnerabili copii de la un internat. Un an mai tîrziu, ne-am înregistrat oficial ca și Asociați Obștească La VIA. În tot acest timp am, reușit să creștem pînă la 10 membri, lucrători, am împărtășit bucuria celor trei căsătorii și cea a nașterii unei fetițe adorabile a Adrianei. Este o adevărată binecuvîntare felul încare Dumnezeu prin harul lui a îngăduit să ne aflăm în același spațiu în care sunt copiii. E minunat și felul în care oamenii au fost și sunt sensibilizați de lucrarea noastră vizitîndu-ne pe termen scurt sau mai de durată: echipe de slujire, voluntari, oaspeți, stagiari, oameni care ne susțin financiar și prin rugăciune. Toate acestea afirmă prezența, consecvența și dragostea Domnului nostru. Implicarea celor 50 de copii în activitățile noastre în fiecare săptămînă sunt o dovadă elocventă că ei sunt motivația noastră, urmînd inima lui Isus pentru cei mai mici și marginalizați.

Încă mai suntem o organizație tînără și mică, dar experimentăm în fiecare zi felul în care copiii simt că sunt iubiți și auziți.  E o bucurie imensă să urmărim cum înfloresc cu fiece zi fie învățînd să citească, ori crescînd încrederea în sine. Putem să vedem aceste schimbări, modul în care lucrează Dumnezeu, revelația Împărăției Lui prin întîlniri zi de zi cu copiii. Cîteva fete din clasa a șaptea frecventează o biserică din propria lor inițiativă. Ne-am bucurat mult să vedem cum toată clasa a șaptea s-a implicat în sceneta de Crăciun! (Să ne oprim însă puțin și cred că merită să ne amintim de toată efervescența pregătirilor înaite de Crăciun! Acum înmulțiți cu trei, adăugați energia copiilor din clasa a șaptea și luînd toate astea în coiderație realizăm că succesul scenetei de Crăciun a fost într-adevăr un miracol de Crăciun!)
 Trebuie să remarcăm de asemenea că mai mulți părinți au venit la serbarea de Crăciun în acest an. Copiii și-au exprimat dorința de a se integra în programul nostru.Avem oportunitatea să facem ajutor suplimentar cu șapte copii, timp în care îi ajutăm să depășească restanțele la scris și citit. Cele mai prețioase fiind însă momentele în care putem pur și simplu să stăm lîngă copii, să discutăm, să ascultăm și astfel să fim o parte mică din viața lor. 

Sund de remarcat, de asemenea, și schimbările pe care le vedem în fiecare dintre noi, membrii comunității. În timpul capelei, am descris succinct schimbările trăite și experimentate din momentul în care am devenit o parte a comunității WMF Moldova și pînă în prezent. Iată care au fost răspunsurile noastre: „îngrijorată, dar acum mulțumitoare”,„ speriată , acum în siguranță”, „stresată , acum experimentez mai multă pace”, „stabilă si la fel ma simt și acum”, ”nebuna si un pic mai putin nebunatica acum dar și mai conștientă de ce facem”, „am fost plin de entuziasm pentru ceva total necunoscut, acum însă percep lucrurile mult mai realistic”, „realizez schimbarea de la o comunitate în care inițial doar am fost aduși unul lîngă altul spre prietenie”, „frica de la început s-a transformat în autorealizare”, „sunt într-o continuă căutare…”
Intenționez să adrezez aceleași întrebări și fetelor din clasa a șaptea!

                                                 Care e răspunsul tău?

de Annie Keith, educator, A.O. La VIA
tradus de Adriana Ciobanu, director executiv, A.O. La VIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu