februarie 23, 2016

O viață schimbată de Dragostea Tatălui

de Eduard Babijdir
Educator, A.O La VIA

„Doamne, adu-Ţi aminte de mine, când vei veni în Împărăţia Ta!” a zis tâlharul de pe cruce (Luca 23:42). Mărturisirea tâlharului este o împlinire a cuvintelor spuse anterior de Domnul Isus: „Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.” (Luca 19:10).

Cuvintele Fiului Lui Dumnezeu mărturisesc despre misiunea Lui – El a venit să facă o schimbare, să transforme viețile oamenilor creați dupa chipul Lui Dumnezeu (Gen.1:27), să mîntuiască omenirea pierdută (Luca 19:10). Și noi la rândul nostru, așteptăm să vedem cu ochii noștri aceasta schimbare pe care o face Dumnezeu in viața copiilor cu care lucrăm.



Sportivii, ca să atingă o anumită performanță în cariera lor, au nevoie de timp, disciplină și muncă intensă. În sensul acesta, lucrătorii AO „La VIA” (Word Made Flesh) se aseamână cu niște sportivi, deoarece avem ca și contingent copiii dificili, fără educație sănătoasă în familie, săraci, etc. și tânjim mult sa vedem schimbări in viețile lor, la nivel spiritual, emoțional, intelectual si fizic. Uneori ca să vedem schimbările mult așteptate, necesită ani de muncă intensă.

Vreau să împărtășesc o astfel de schimbare, care a avut loc într-un băiețel din clasa III-a. „Adi” a ajuns la mine în grupă când era în clasa a-II-a și era unul din cei mai dificili copiii, era foarte violent, vorbea urât, și nu asculta de educatori. A primit tot felul de consecințe, uneori ajuta doar pentru o scurta perioadă de timp, apoi tot era la fel, fără schimbări. Am ajuns la momentul când am vrut să-l exclud din grup, dar am zis că o să mai dezvolt răbdarea și o să mai lupt pentru schimbare. Ca rezultat, băiețelul respectiv a devenit un semn viu al schimbărilor pe care le face Dumnezeu. Mama lui, profesorii și echipa noastră se minuneaza cu adevărat ce schimbări s-au produs in Adi. El este un baițel deștept și comic, darnic și cu adevărat cu o inimă bună, care are nevoie de ceea de ce a fost lipsit – să fie acceptat, valorificat, împuternicit... are nevoie de dragostea Tatălui Divin.

Mă bucur că pot să fiu parte a lucrării lui Dumnezeu. Sper și mă rog ca schimbările spre un viitor luminos (Ier.29:11) în viața lui Adi să fie abia la început. Adi este o încurajare pentru mine, pentru lucrarea pe care o facem și sper să fie și pentru voi!

„Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!” (Evrei 13:8).
El schimbă viețile oamenilor și azi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu